Držíte ketodiétu a neviete vydržať bez pečiva? Jedno riešenie, by sa našlo

Pri bielkovinovej diéte od Prodietix je pečivo zakázané z jedného jediného dôvodu. Mnohí ľudia ho však nechápu, pretože chlieb alebo také rožky, nie sú chuťovo sladké. Niektorí si dokonca začnú kupovať celozrnné – tmavé pečivo, pretože to, má od sladkej chute naozaj ďaleko. Omyl, omyl, omyl! Každé pečivo, pokojne aj to najslanšie na svete, je plné sacharidov. Preto si počas bielkovinovej diéty nemôžete dovoliť ani jeden hryz. Tento fakt odrádza mnoho snaživcov, ktorí potrebujú nutne schudnúť. Ak medzi nich patríte, máme pre vás jedno riešenie, ako pečivo chutne nahradiť.
Človek hnetie cesto na hnedej doske.jpg

Chlieb, ktorý nemá, takmer, žiadne sacharidy

Sacharidy sa nachádzajú najmä v múke, a to v akejkoľvek. Je teda úplne jedno, či budete jesť chlieb celozrnný, biely, špaldový a tak ďalej. Malý kúsok je, teoreticky, povolený až v tretej fáze, avšak lepším riešením je, ak si pripravíte špeciálny bielkovinový chlieb. Dostanete aj v obchodoch, pod názvom „Večerný bielkovinový chlieb“, avšak pozor, tento výrobok obsahuje taktiež múku.

Ak si chlieb urobíte sami, múku nemusíte použiť vôbec. Budete potrebovať iba dve vajíčka, tvaroh a rôzne druhy semien. Snažte sa vyberať také, ktoré obsahujú čo najmenej sacharidov, teda napríklad chia semienka, sezam a ľan alebo vlašské orechy.Hnedý tanier so zeleným hráškom v tvare smajlíka.jpg

Z bielok vyšľaháte sneh, pomaličky do neho zapracujete tvaroh, žĺtka a semená. Na dve vajíčka vám postačí asi päťdesiat gramov tvarohu a asi dvesto gramov semien. Zmes nalejete do formy na pečenie a necháte piecť asi štyridsať minút pri stopäťdesiatich stupňoch Celzia. Konkrétny čas a stupne závisia od toho, ako pečie vaša rúra. Chlieb priebežne kontrolujte a keď bude vo vnútri suchý, je hotový.

S mierou!

Tento chlieb si môžete dovoliť naozaj až v tretej fáze bielkovinovej diéty. Aj semená, totiž obsahujú istú dávku cukrov. Ak si ho budete chcieť dopriať, v rámci daného dňa nejedzte už žiadne prílohy, teda napríklad zemiaky, ryžu alebo strukoviny.